Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (2024)

Verhulstplein 21 2517 SC Den Haag

  • Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (1)
  • Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (2)
  • Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (3)
  • Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (4)
  • Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (5)
  • Basisonderwijs
  • Algemeen bijzonder
  • 223 leerlingen
  • Download de Schoolgids

Het team

Toelichting van de school

Wij hebben heel enthousiast en divers team. Wij kiezen er bewust voor om ruimte te bieden aan jonge enthousiaste leerkrachten/onderwijsondersteuners en leiden hen op middels het traject "opleiden in school".

Beroepshouding

Onze houding en instelling is gericht op leren en steeds beter worden.

We hebben de wil om te leren van anderen(te groeien).

We delen goede ideeën met elkaar.

We geven elkaar oprechte feedback.

We volgen jaarlijks scholing.

We werken met ontwikkelplannen.

We reflecteren steeds op ons handelen.

Ins ons team hebben we ook een lieve en gezellige schoolhond. Haar naam is Beer en zij is een echte aanwinst.

Vakleerkrachten op deze school

  • Drama
  • Handvaardigheid
  • Muziek
  • Spel en beweging / bewegingsonderwijs
  • Wetenschap en Technologie

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht afwezig is, zorgt de directie voor vervanging. Wanneer de directie echt geen vervanger kan vinden, wordt de groep naar huis gestuurd. De kinderen krijgen in dat geval werk via Snappet en/of Social schools en worden (waar mogelijk) digitaal begeleid.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Alle leerlingen krijgen structureel twee keer per week gymles van de vakleerkracht. Daarnaast bieden wij op school, binnen een thema,de expressievakken zoals beeldende vorming, expressie, muziek en dans. Komend schooljaar krijgen de leerlingen de volgende vaklessen:

Groep 1 t/m 4: gym, yoga, techniek, muziek, handvaardigheid en judo.

Groep 5 t/m 8: gym, wetenschap & techniek, handvaardigheid, muziek (groep 7/8 afwisselend drama)

Vanaf groep 1 wordt er wekelijks Engelse les gegeven

Jaarlijks krijgen alle leerlingen een lessenreeks Rots & Water aangeboden van een vakleerkracht.

Binnen het team is veel specifieke expertise aanwezig t.a.v. de hoofdvakken, sociaal emotionele ontwikkeling, beeldende vormingen hoogbegaafdheid.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

'Spel is de meest wezenlijke vorm van bezig zijn van het zich veilig voelende kind in een wereld die nog van alles kan blijken te zijn’. Deze uitspraak van pedagoog Langeveld geldt in onze ogen nog steeds. De kleuters krijgen veel gelegenheid om te spelen, zowel buiten op het schoolplein als binnen in het lokaal. Bij de jongste kleuters ligt de nadruk op het spelen en het wennen aan het naar school gaan. De vijf-en zesjarigen spelen ook nog dagelijks, maar worden daarnaast voorbereid op de leer- en vormingsgebieden van groep 3. De basis van alle activiteiten worden gevormd door:

  • Kleuterplein
  • De Vreedzame School voor de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Leerlijn Engels
  • Voorbereidend rekenen

Voor onskleuteronderwijs vinden we het belangrijk dat we leeractiviteiten aanbieden die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van het jonge kind. De kinderen onderzoeken, handelen en spelen op basis van thematisch werken. Zintuigen en nieuwsgierigheid worden geprikkeld door een divers aanbod aan materiaal en spelmogelijkheden. Onze focus als leerkracht ligt op de inbreng van spelimpulsen die de algehele ontwikkeling stimuleert. Wanneer kinderen sociaal-emotioneel en op meerdere cognitieve ontwikkelgebieden voldoen aan de ontwikkelvoorwaarden, kunnen zij doorstromen naar groep 3. Het advies van de school hierin is leidend, m.a.w. de school bepaalt of kinderen kunnen starten in groep 3.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze school richt zich op de cognitieve, sociale en brede ontwikkeling van de leerlingen. Daartoe bieden we een passend aanbod, dat dekkend is voor de kerndoelen en de referentieniveaus taal en rekenen. Ons aanbod is evenwichtig verdeeld over de leerjaren, sluit aan bij de kenmerken van onze leerlingen en bereidt hen voor op het vervolgonderwijs.

Eigenaarschap is een voorwaarde voor het creëren van een hoge betrokkenheid. Een leerling wordt gemotiveerd als lessen betekenisvol zijn en het betrokken wordt in het formuleren van de eigen doelen. De leerling zal dan beter in staat zijn om te reflecteren op het eigen leerproces. Om dit vorm te geven, voeren de leerkrachten elke 6 weken een coachgesprek met elke leerling (groep 3 t/m 8). Daarnaast worden met ouders/verzorgers (en leerling vanaf groep 5) een aantal keer per jaar ontwikkelingsgesprekken gevoerd.

Onze school draagt, naast de cognitieve ontwikkeling, bij aan de brede ontwikkeling van leerlingen. We bieden leerlingen:

- Een gestructureerd en goed doordacht onderwijsaanbod.
- Professionele begeleiding.
- Een uitdagende leeromgeving.
- Een sociale omgeving waar het fijn is om samen te leren en waar leerlingen trots zijn op zichzelf.

We leven in een wereld, die zich met grote snelheid ontwikkelt. Het aanreiken van bestaande kennis alleen is daarom niet meer voldoende. Er zijn vaardigheden, die leerlingen nodig hebben om hun plek in te nemen in de maatschappij. Een onderzoekende en ondernemende houding, omgaan met media en informatie, zijn hier voorbeelden van. Om onze leerlingen voor te bereiden op de maatschappij helpen we ze om een aantal vaardigheden te verwerven. Te denken valt aan: probleemoplossend denken, creativiteit, planmatig werken, samenwerking en vaardigheid in ICT.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de ontwikkeling van iedere leerling gebruiken wij, voor de instructie en verwerking van de lesstof in groep 4 t/m 8 Snappet. Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat iedere leerling uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Leerlingen werken aan leerdoelen van kernvakken, die aansluiten bij hun eigen niveau. De leerkracht heeft hierdoor beter zicht op het niveau van de leerling. Naast de digitale verwerking van de lesstof, schrijven we zoveel mogelijk. Zo worden alle dictees op papier gemaakt, gebruiken we schriften voor de berekening van de sommen en berekeningen voordat ze ingevoerd worden.

Op onze school heeft de Rots & Watertraining een vaste plek in ons aanbod. Deze training is bedoeld om de communicatie- en de sociale vaardigheden en het welzijn van onze leerlingen te vergroten. Wij vinden het van groot belang om talenten van onze leerlingen te signaleren en te ondersteunen. Hiermee vergroten wij het welbevinden. Het is onze ambitie om leerlingen een breed aanbod van verschillende activiteiten te bieden.

Extra mogelijkheden op deze school

  • Bibliotheek
  • Speellokaal
  • Gymlokaal
  • Keuken

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zijn gericht op de individuele (zorg)behoeften van de leerlingen. Daarnaast realiseren wij ons ook dat een en ander sterk gekaderd zal moeten zijn om een realistische onderwijssituatie te creëren. De school en haar team kent hechte samenwerkingsvormen met partners, die vanuit een behoefte ten aanzien van zorg, ondersteuning en/of reflectie (zijn) ontstaan. Voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte/zorgvragen wordt telkens op individuele basis gekeken of de benodigde zorg door de school geleverd kan worden. Het advies van de school ten aanzien van de mogelijkheden tot plaatsing is daarbij leidend. Wij stellen hierbij grenzen wanneer de veiligheid van de betreffende leerling of zijn/haar omgeving in het geding is. Tevens kijken wij naar de mogelijkheden van groei. Wanneer wij, in overleg met ouders,constateren dat een leerling cognitief en/of emotioneel stagneert in zijn ontwikkeling, zullen wij hulp inroepen van het samenwerkingsverband en/of andere externe partners. In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat wij het advies geven tot plaatsing op het s(b)o.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We vinden het belangrijk om hoge maar realistische ambities te stellen die gekoppeld zijn aan onze leerlingpopulatie en bijbehorende streefniveaus. Hierbij wordt rekening gehouden met de manieren waarop leerlingen leren en dit wordt, waar mogelijk, op individueel niveau afgestemd. Dit begint al bij de kleuters waar vanuit het spelend leren/thematisch werken en onderzoeken de doelen worden aangeboden. Zintuigen en hun nieuwsgierigheid worden geprikkeld door een divers aanbod aan materiaal en spel mogelijkheden. De ontwikkeling van de kleuters hebben wij goed in beeld. Hierbij maken wij gebruik van de leerlijnen en bijbehorend leerlingvolgsysteem in Mijn Kleutergroep.

In groep 3 wordt het thematisch werken voortgezet en komen de leerdoelen aan bod vanuit de diverse methodes. Vanaf dat moment wordt gebruik gemaakt van Cito om de leerlingen te volgen. Twee keer per jaar analyseren wij met het team de opbrengsten van de midden- en eind toetsen.Ons dagelijks basisaanbod koppelen wij aan het gebruik van technologie in de klas. Dankzij Chromebooks en de inzet van Snappet (vanaf groep 4) kunnen leerlingen gebruik maken van allerlei toepassingen die helpen om op het eigen niveau te werken. We leggen de nadruk op instructie volgens het EDI model.

Om de cognitieve ontwikkeling binnen onze school verder vorm te geven, hebben we de volgende ambities:

  • Kritisch kijken of Snappet de juiste methodiek is voor onze school.
  • Een passende rekenmethode vinden die aansluit bij de uitgangspunten van traditioneel rekenonderwijs
  • De didactische vaardigheden van leerkrachten versterken door de optimale inzet van het EDI model.
  • We stellen ambitieuze doelen (uitstroomniveau 1S) passend bij de leerling populatie.
  • Invoeren Cito in Beeld.
  • Planmatig aandacht en aanbod voor het "leren leren".

Download het ondersteuningsprofiel

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

  • Taal en rekenen Geen specialisten

    Taal en rekenen

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?

    Er zijn op deze school geen specialisten werkzaam binnen dit aandachtsgebied.

  • Sociaal-emotioneel Specialisten: 4

    Sociaal-emotioneel

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Gedragsspecialist
    • Intern begeleider
    • Remedial teacher
    • Specialist meer- en hoogbegaafdheid
    Toelichting van de school
    Wij hebben een gedragsspecialist, zij geeft de training aan de mediatoren voor de Vreedzame school. Onze intern begeleider is 3 dagen per week aanwezig. Daarnaast hebben wij een RT-er en een specialist op het gebied van hoogbegaafden. 3 leerkrachten, waaronder de RT-er, gedragsspecialist en IB-er, worden komend schooljaar geschoold om zelf Rots & Water training te kunnen geven.
  • Gedrag, werkhouding en taakaanpak Specialisten: 3

    Gedrag, werkhouding en taakaanpak

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Gedragsspecialist
    • Intern begeleider
    • Remedial teacher
    Toelichting van de school

    Kinderen die, naast het verrijkte aanbod in de klas, extra aandacht nodig hebben op het gebied van het ontwikkelen van executieve functies, krijgen dit in een kleinere groep buiten de klas aangeboden.

  • Motorische en lichamelijke ontwikkeling Specialisten: 1

    Motorische en lichamelijke ontwikkeling

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Vakleerkracht gym
    Toelichting van de school
    Onze vakleerkracht gym volgt de leerlingen in hun leerlijn op motorisch gebied.
  • Medisch handelen en persoonlijke verzorging Geen specialisten

    Medisch handelen en persoonlijke verzorging

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?

    Er zijn op deze school geen specialisten werkzaam binnen dit aandachtsgebied.

Kwaliteitszorg en schoolplan

  • Welke doelen staan in het schoolplan?

    De grote verbeterdoelen 2023-2026

    1. Verbinding

    De basis voor verbinding vinden wij in de principes van de Vreedzame School. Dit is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen. Voor onze school is de Vreedzame school meer dan een programma. Alle communicatie tussen school, ouders en kind vindt plaats vanuit de uitgangspunten van de Vreedzame school.We hebben oog en oor voor elkaarWe zijn vriendelijkWe zijn open en eerlijkWe accepteren elkaarNaast de Vreedzame school zoeken wij verbinding met kinderen door het voeren van coachgesprekken en betrekken wij kinderen bij ons onderwijs door een leerlingenraad, vragenlijsten over de school en samenwerking met de opvang. Kinderen van de bovenbouw helpen kinderen van de onderbouw door bijvoorbeeld het tutor lezen, schaken of andere zaken. Ook ontvangen de leerlingen van de leerlingenraad de nieuwe kleuters en geven zij belangstellende ouders een rondleiding.Verbinding zoeken wij ook in de samenwerken met ouders. Dit is bij ons één van de pijlers om er voor te zorgen dat kinderen zich prettig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Samen leer je meer (en samen kom je verder). Om elkaar te begrijpen is praten en luisteren erg belangrijk. Oponze websitestaat uitgebreid beschreven hoe wij invulling geven aan ouderparticipatie.

    Om de verbinding binnen onze school verder vorm te geven, hebben we de volgende ambities:

    • Het aanbod van Burgerschapsonderwijs is duidelijk in kaart gebracht.
    • Jaarlijks krijgen alle leerlingen een vast aantal lessen Rots & Water aangeboden.
    • Bij ieder nieuw blok staat een gedragsregel zichtbaar centraal.
    • De mediatoren komen regelmatig in de klassen om de regel uit te leggen.
    • Ouders worden intensiever betrokken bij de cognitieve ontwikkeling van hun kind.
    • Verbinding met de opvang op het gebied van leerlingenzorg en overdracht.

    2. Cognitieve ontwikkeling

    We vinden het belangrijk om hoge maar realistische ambities te stellen die gekoppeld zijn aan onze leerlingpopulatie en bijbehorende streefniveaus. Hierbij wordt rekening gehouden met de manieren waarop leerlingen leren en dit wordt, waar mogelijk, op individueel niveau afgestemd. Dit begint al bij de kleuters waar vanuit het spelend leren/thematisch werken en onderzoeken de doelen worden aangeboden. Zintuigen en hun nieuwsgierigheid worden geprikkeld door een divers aanbod aan materiaal en spel mogelijkheden. De ontwikkeling van de kleuters hebben wij in beeld. Hierbij maken wij gebruik van de leerlijnen en bijbehorend leerlingvolgsysteem in Mijn Kleutergroep. In groep 3 wordt het thematisch werken voortgezet en komen de leerdoelen aan bod vanuit de diverse methodes. Vanaf dat moment wordt gebruik gemaakt van Cito om de leerlingen te volgen. Twee keer per jaar analyseren wij met het team de opbrengsten van de midden- en eind toetsen.Ons dagelijks basisaanbod koppelen wij aan het gebruik van technologie in de klas. Dankzij Chromebooks en de inzet van Snappet (vanaf groep 4) kunnen leerlingen gebruik maken van allerlei toepassingen die helpen om op het eigen niveau te werken. We leggen de nadruk op instructie volgens het EDI model.

    Om de cognitieve ontwikkeling binnen onze school verder vorm te geven, hebben we de volgende ambities:

    • Kritisch kijken of Snappet de juiste methodiek is voor onze school.
    • Een passende rekenmethode vinden die aansluit bij de uitgangspunten van traditioneel rekenonderwijs
    • De didactische vaardigheden van leerkrachten versterken door de optimale inzet van het EDI model.
    • We stellen ambitieuze doelen (uitstroomniveau 1S) passend bij de leerling populatie.
    • Invoeren Cito in Beeld.Planmatig aandacht en aanbod voor het "leren leren".

    3.Brede vorming:

    Wij willen de brede ontwikkeling van onze leerlingen stimuleren. Dat betekent dat wij naast aandacht voor de cognitieve vorming ook inzetten op de creatieve en motorische ontwikkeling van onze leerlingen. Door leren te verbinden met diverse expressievakken willen wij onze leerlingen helpen bij de ontplooiing van vaardigheden die zij nodig zullen hebben in hun toekomstige rol in de samenleving.Ondernemingszin, doorzettingsvermogen, samenwerken, zelfstandigheid, creativiteit, een onderzoekende houding en verbindend vermogen zijn in onze visie op onderwijs minstens zo belangrijk als een goede score voor taal en rekenen. Daarom zorgen wij voor een breed en afwisselend onderwijsaanbod waarbij onze leerlingen gestimuleerd worden om te ontdekken wat hun sterke kanten zijn en hoe zij deze het beste kunnen inzetten.Het thematisch werken start bij de kleuters en ontwikkelt zich binnen school verder door. We gebruiken in de groepen 5 t/m 8 de methode Faqta waarin wereldoriëntatie en creatieve vorming betekenisvol worden aangeboden.

    Om de brede ontwikkeling binnen onze school verder vorm te geven, hebben we de volgende ambities:

    • Optimale inzet methode Faqta voor de invulling van Burgerschapsonderwijs
    • Doorgaande leerlijn digitale geletterdheid + inzet programmeren
    • Bewegend leren doelmatig inzetten
    • Kunst & cultuurprogramma beter laten aansluiten bij thema's binnen school.
    • Klasdoorbrekend werken
    • Aanbod vak Engels van groep 1 t/m 8 stevig neerzetten
  • Hoe bereikt de school de doelen?

    Lucas Onderwijs stelt zijn scholen in staat en stimuleert hen het best denkbare onderwijs te bieden, opdat iedere leerling zich kan ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. Het bestuur neemt graag een rol bij het bewaken van de kwaliteit door met regelmaat met de schoolleiding hier over in gesprek te gaan (onderdeel gesprekscyclus) en daar waar nodig ondersteuning aan te (laten) bieden. Voorts heeft het bestuur gesprekken met de Inspecteurs om de voortgang van de scholen op dit terrein te monitoren. Onze school onderscheidt kwaliteit en kwaliteitszorg. We streven kwaliteit na (zie de ambities bij de verschillende beleidsterreinen in ons schoolplan) en we zorgen ervoor dat de kwaliteit op peil blijft: we beoordelen de ambities systematisch en cyclisch en op basis van de bevindingen verbeteren of borgen we onze kwaliteit. Van belang is ook dat onze kwaliteitszorg gekoppeld is aan het integraal personeelsbeleid. We streven ernaar dat onze medewerkers competenties ontwikkelen die gerelateerd zijn aan de beleidsterreinen die we belangrijk vinden. Daardoor borgen we dat de schoolontwikkeling en de ontwikkeling van onze medewerkers parallel verloopt. Ieder jaar stellen we een jaarplan op (o.b.v. ons schoolplan) met onze verbeterdoelen. Het jaar sluiten we af met een jaarverslag waarin we verantwoording afleggen aan onze stakeholders voor wat betreft de realisatie van onze verbeterdoelen en de behaalde resultaten.

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De kleuters die zijn aangemeld, wennen 2x een ochtend in de nieuwe groep, voordat ze vier jaar worden. Wanneer kinderen van Onno Dak komen, is er sprake van een "warme" overdracht. De leidsters van het kinderdagverblijf dragen de kinderen mondeling over aan de leerkrachten van de basisschool.

Vanaf de 4e verjaardag mogen kinderen hele dagen naar school komen. Kinderen vanaf 5 jaar zijn leerplichtig. Soms is een volledige schoolweek nog te veel voor een kind. In overleg met de directeur kan uw kind dan 5 uur in de week thuisblijven. Dit mag tot uw kind 6 is. Deze regeling is uitsluitend bedoeld om kinderen wat extra rustmomenten te geven en dus niet om bijvoorbeeld eerder met vakantie te gaan.

  • Heeft de school extra aanbod voor het jonge kind?

    De school heeft het volgende extra aanbod voor het jonge kind:

    • Kindcentrum
  • Met wie werkt de school samen bij de aanbod voor het jonge kind?

    De school werkt samen met:

Het onderwijs - Nutsschool M.M.Boldingh (Den Haag) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 5633

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.